07. september 2024
Facebook
utorok, 05 jún 2018 15:00

Irán rozšíri kapacity na obohacovanie uránu, dodrží však limity jadrovej dohody

Written by 
Rate this item
(0 votes)

TEHERÁN 5. júna (WebNoviny.sk) - Irán oznámil Medzinárodnej agentúre pre atómovú energiu (MAAE), že rozšíri svoje kapacity na obohacovanie uránu, dodrží však limity stanovené v dohode so svetovými mocnosťami z roku 2015. Odporúčame:
Netanjahu plánoval zaútočiť na Irán, uviedol bývalý šéf tajnej služby Mosad Hovorca iránskej jadrovej agentúry Behrúz Kamálvandí povedal, že zaslali v tejto súvislosti MAAE list, v ktorom sú uvedené detaily plánovaného kroku. Hovorcu v utorok citovala štátna televízia. Najvyšší iránsky líder ajatolláh, Alí Chameneí nariadil zvýšenie počtu centrifúg v pondelkovom prejave, v ktorom zároveň avizoval zachovanie iránskeho jadrového programu, a to aj napriek nedávnemu odstúpeniu Spojených štátov od medzinárodnej dohody. Tá stanovuje limity pre obohacovanie uránu Iránom výmenou za stiahnutie medzinárodných sankcií uvalených na islamskú republiku.

Viac k témam: Alí Chameneí, Európska únia, Irán, jadrová dohoda, Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE), ťažba uránu, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Irán rozšíri kapacity na obohacovanie uránu, dodrží však limity jadrovej dohody © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 141 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner